Saturday, May 7, 2011

Segmen Review: Coret-Coret

Segmen Review Blog Bebelan Saja masih lagi dibuka. Ingin menyertai? Tekan sini.


Ini blog keempat direview! Tuan punya belog adalah rakan saya di UiTM Kuantan. ^^,. Selalu sangat buat study group.

Okay. Dah. Pergi ke segmen review. Bila korang masuk blog ni, akan korang nampak header dia yang aku rasa sangat baru dan cantik! ^^,. Besar pulak tu header. HAHA. Okay ape? Kreatif!

Tema blog coret-coret adalah background coret-coret yang gelap. Tulisan di post pula grey dan background post warna hitam. Sangat mudah dibaca. :). Takda masalah disitu.

Sebelum ini aku rasa, blog coret-coret ni lagu pasang autoplay. Tapi sekarang dah tak buat dah. Satu tindakan yang bagi saya bijak. :).

Okay. Bermula sesi memberi pendapat. ^^,.. Satu, tentang archive blog. Bila orang baca blog kita dan suka kepada isi blog itu, sudah semestinya dia hendak membaca post yang lama bukan? :). Jadi kalau ikut saya la. Letak la archive tu atas sikit. Sikit je. Sebab memang dah dekat dengan atas kan? Kedua tentang shoutbox. Shoutbox merupakan tempat untuk kita meninggalkan link bukan? Jadi kita perlu menjadikan bahagian itu menyerlah. Apabila seseorang itu mahu meninggalkan link, semangat pun akan pudar jika shoutbox kelihatan muram dan terabai. Cuba naikkan lagi shoutbox itu keatas. Btw, ini semua pendapat je okay? Takde paksaan untuk mengubah apa-apapun. Harap-harap terima dengan hati tebuka okay? ^^,

Selain itu, selamat maju jaya dalam blogging. Tips tingkatkan follower? Blogwalking dan tinggalkan link do blog orang lain. :)

Jom terjah blog Coret-Coret!!

Nak join Segmen Review Blog Bebelan Saja? Tekan SINI.

4 comments:

Fizz Zoule said...

tq arif!! pasal autoplay tu, blog sebelum ni dah sarankan supaya x autoplay..neway thanks, akan cuba ubah untuk y lebih baik!thankssssagain!

Arif Azmi said...

no prob.. thanks for joining again.. :)

Cik Cempaka said...

Eh, awak join eh contest Blogger Of The Year tu,,,haishh sy tak perasan la..tepek la gambar DIGI tu besar2 sikit..sy vote eh..

Arif Azmi said...

Cik Cempaka: Yup! Tapi takde chance pnye nk mng.. So letak kecik mcmtu jela.. HAHA.. Lainla kalau mcm blog cik cempaka.. Ada jugak peluang.. ^^,