Saturday, May 14, 2011

Segmen Review: Chan's chatters

Segmen Review Blog Bebelan Saja masih lagi dibuka. Ingin menyertai? Tekan sini.


Ini blog kedua puluh empat di-review!

Blog ini dimiliki oleh Amira Chan! Itu saja aku tahu. :P. Sorry.

Review time! ^^,

Masuk saja blog ini, korang akan nampak, tiada header. Template ada la. :). Cantik jugak. Tapi. Jangan marah ye? Tak rasa lagi best kalau buat header sendiri? ^^,. Yela. Header menggambarkan jiwa sesebuah blog. Kalau ada header nampak macam kita letak personality dalam blog kita. Saya setuju. Memang yang penting penulisan. Tapi first impressions matter right?

Okay. Itu berkenaan header milik blog ini. Kita teruskan dengan post di blog ini. Keseluruhannya, mudah untuk membaca post di blog ini. Tiada masalah. :)

Beralih kepada widget. Baik. Widget followers di letakkan di atas juga. :). Mudah untuk pengunjung follow. Shoutbox pon dekat di atas. Senang link ditinggalkan. Cuma archive saya gagal mengesan. Mungkin anda mempunyai agenda tersendiri. Tetapi bagi saya archive menyenangkan orang navigate di dalam blog anda sekiranya mereka tertarik dengan isi blog anda.

Ruangan komen? Ini lagi satu hal yang saya ingin memberi pendapat dalam. Pop-out bagi saya menyenangkan pembaca. :). Mudah sekiranya mereka membuka main blog anda. Mereka tidak perlu ke individual post semata-mata untuk menulis comment. Kemudiannya word verification. Sesetengah bloggers sangat tidak suka akan word verification ini. Sesetengah mereka membatalkan niat untuk memberi komen kerana adanya word verification ini. Cadangan saya, gunakan word verification. :). Memudahkan kerja anda untuk mengetahui siapa yang memberi komen dan meng-approve comment mereka.

Itu saja rasanya. Jom terjah blog Chan's Chatters!

Nak join Segmen Review Blog Bebelan Saja? Tekan SINI.

2 comments:

Amira Chan said...

Thanks btw.
:D
Banyak menda baru belajar
and ada reply untuk review ni :)

http://administorchanrulez.blogspot.com/2011/05/terima-kasih-daun-keladi.html

Arif Azmi said...

No problem.. :).. Owh.. I'm going to read it now.. :D