Sunday, May 22, 2011

Segmen Review: cheritera Ija Akmal



Ini blog keempat puluh dua direview!

Blog ini dimiliki Cik Ija. :D

Wah. Comel kan header Cik Ija ni? Kah2. :P. Nak comment apa eh? Header dah cun. :). Jadi tak perlu komen kot. XD

Jom lihat template pemilik blog ini. Cantik juga bukan? Simple je. Nak baca post pun senang sebab background post warna putih. Tiada masalah di sini. :)

Kita pergi ke widget pula. Baik. Widget followers memang di atas. Widget shoutbox juga. Cuma archive sahaja seperti di bawah sikit. :). Saya cadangkan pentingkan widget ini dulu sebelum widget yang kurang penting. Selepas itu, tentang lagu. Baik, jika blog ada lagu, selalu saya cadangkan untuk letak di bahagian atas dan pastikan ada butang pause agar senang pengunjung yang tidak mahu mendengar lagu berhentikan lagu. Cadangan sahaja ya? :D

Bergerak kepada bahagian ruangan komen. Baik. Di sini, saya rasakan yang terbaik adalah kamu enable pop-out dan comment moderation. Jika pop-out, menyenangkan pengunjung. Jika comment moderation, menyenangkan anda, kerana anda akan tahu siapa yang baru comment di blog anda. :)

Okay. Itu saja. Jom terjah blog cheritera Ija Akmal!

3 comments:

Cik Cempaka said...

banyaknyer mereview..

tak terjojol bijik mata ker..hihi

Arif Azmi said...

@Cik Cempaka: HAHA.. tula.. tgh penin ni.. wakakak..

cik ija said...

thnx review:)
akan diperbaharui nanti...
insyaallah:)