Saturday, May 28, 2011

Segmen Review: Coretan Kecil


Ini blog kelima puluh lima di-review!

Blog ini dimiliki Eelink Oren. :).

Kita mulakan dengan header. Hmm. Tiada header image nampaknya. Saya bukan apa. Bagi saya, header ini identiti blog kita. Dengannya kita dapat ingat sesebuah blog itu. Sekiranya tiada header, anda agak kekurangan dari segi penampilan blog. Cadangan saya adalah anda mewujudkan header. Header simple pun sudah baik. :)

Nah. Saya bagi contoh header simple untuk anda:

Simple kan? Kalau nak guna yang ni pon tak apa. :)

Dari segi background. Okay lah. Warna Pink bagi background blog dan warna putih bagi background posts. Simple la juga. :)

Dari segi widget. Hmm. Followers anda di atas bukan? Kerana semasa saya membuka blog anda saya tidak nampak followers. Followers dan chatbox ada. Cuma archive tiada. Mungkin anda ada sebab mengapa. :)

Untuk ruangan komen. Bagus. Pop-out. Cuma saya cadangkan anda menggunakan comment moderation bagi mengetahui comment yang tebaru.

Itu saja. Jom terjah blog Coretan Kecil!

1 comment:

Eelink Oren said...

halu.trimas coz review blog elynk yg simple tuu.actually tak bpe pndai sgt nak buat header tu. -.-
<< agak mangkuk juga,hahah.anyway,thanx nti2 elynk try bwat header okei? ;)