Tuesday, May 24, 2011

Segmen Review: Cute Simple


Ini blog keempat puluh enam di-review!

Blog ini dimiliki oleh Aii Si. :)

Hah. Tengok nama blog, Cute Simple. Blog ni pun cute dan simple! :). Lihat header. Ada rose. ^^,. Tapi kan, kenapa warna biru digunakan masa nak tulis di tengah tu? Macam tak masuk la. Pendapat jela. :). Tapi bila fikir balik. Warna apa lagi boleh menonjol dari warna pink? HAHA. Entahlah.

Background pun simple je. Ambil dari pyzam eh template ni? Nampak kosong. :). Kat sebelah kiri dan kanan la. Sebab kawasan post pun agak kecil. Saya cadangkan awak perbesarkan kawasan post. :).

Dari segi widget. Followers ada di atas sekali. Bagus. Shoutbox pun di atas. Bagus. Cuma archive sahaja seperti di bahagian bawah sedikit. :). Mungkin anda pentingkan mesej itu. Tak mengapa. Cuma selepas kotak "My Words" anda, saya cadangkan letak archive.

Ruangan comment menggunakan pop-out dan mempunyai moderation. Saya rasa itulah cara terbaik untuk meninggalkan ruangan komen.

Saya rasa itu saja. :). Jom terjah blog Cute Simple!

2 comments:

aii si colourfulroses said...

Terima kasih.. yang tulisan warna biru pun.. dah mcm2 warna try.. tapi mcm semua tak sesuai... hee~

Arif Azmi said...

@aii si colourfulroses: Sama2.. Haah kan.. Susah betul.. :3