Sunday, May 15, 2011

Segmen Review: ✿Eenie Blog Lovesfafa lah..Hehe✿

Segmen Review Blog Bebelan Saja masih lagi dibuka. Ingin menyertai? Tekan sini.


Ini blog kedua puluh lapan di-review!

Blog ini dimiliki loves fafa. :)

Bila blog ini dibuka, korang akan nampak header di atas. Simple dan kemas. Blog ini kalau korang tengok. Kemas! Mungkin sebab nampak semua divider yang mengasingkan kesemua elemen di blog ini. Widget, post dan semua elemen lain diasingkan ke dalam kotak-kotak lain.

Sebenarnya blog ini sangat simple jika dilihat sekali lalu. Tetapi ini adalah kerana penyusunan pemilik blog ini. :). 

Background blog ini tidak menyakitkan mata. Background post berwarna pink. Tulisan putih. Tiada masalah untuk membaca post-postnya.

Tentang widget. Saya rasa widget follower agak di bawah. Sekali dengan archive. Saya cadangkan di ataskan sedikit. Archive pula dijadikan jenis yang expand. Mudah pembaca membaca post lama. :)

Berkaitan ruangan komen, saya cadangkan anda menggunakan pop-out comment. Kerana ianya tidak akan menyusahkan pengunjung kerana sekiranya anda tidak menggunakan pop-out, mereka perlu membuka page baru untuk comment. Lagi satu, saya cadangkan comment verification. :). Mudah anda tahu jika ada comment baru. Dan buang word verification. Ianya menyusahkan proses menulis comment. ^^,

Itu saja. Mari kita terjah blog ✿Eenie Blog Lovesfafa lah..Hehe✿

Nak join Segmen Review Blog Bebelan Saja? Tekan SINI.

5 comments:

loves fafa said...

hehehe..thanks sngat2 cz dah mereview my blog..mgkin sy kena ubah bnyak ag.. n sori tak dapat wat award sume yea tanda penghargaan.. bnyak ag sy kena belajor nih..hehe.. thanks again ya?

Arif Azmi said...

no prob.. :).. Erm.. pendapat je semua kat atas.. ^^,.. Taknak ubah pon takpe.. Award? Takpela.. :).. Welcome!

loves fafa said...

http://lovesfafa92.blogspot.com/2011/05/thanks-bebelan-sahaja-cayalah-kamu.html

ni untuk kamu ya.. thanks..

loves fafa said...

http://lovesfafa92.blogspot.com/2011/05/thanks-bebelan-sahaja-cayalah-kamu.html

untuk kamu..thanks a lot n join my contest ya..

Arif Azmi said...

Wah! ^^,.. Thanks..