Sunday, May 8, 2011

Segmen Review: Ibu Sumaiyah

Segmen Review Blog Bebelan Saja masih lagi dibuka. Ingin menyertai? Tekan sini.


Ini blog kesembilan di-review!

Okay, bila awal-awal bukak, korang akan nampak burung kat sebelah tu. ^^,. Cantik kan? Ada butterfly kat tepi siap. Tapi, takde header la. :P. Ala. Jangan sedih. Tak wajib la. Tapi bagi saya header tu pelengkap blog. Tu je. Lagipun template anda pilih tu macam dah cantik dah. Header cuma memberi personaliti kepada blog anda, itu sahaja.

Kalau turun sikit, korang akan nampak widget guestbook. Cadangan saya letak di bawah la. :). Sebab habis baca entry baru orang boleh sign kan? Pentingkan post okay? Sekali lagi, ini cadangan je. Tak nak ubah pon takpe.

Tema warna blog ni cantik. Warna pink + peach dan tulisan post warna hitam. Kira tak sakit mata la nak baca kan? ^^,.

Tentang widget lain. Erm. Cadangan saya, letakkan archive dan shoutbox di atas sikit. Kerana kita nak pentingkan bahan bacaan di blog anda dan kesenangan orang untuk meletakkan link. Yang lain tu bawah sikit pon takpe. :)

Lagi satu tentang comment. Kalau orang buka individual post takpe. Bila bukak blog tanpa specified post. Bila nak comment, kena bukak lagi satu page. So lambat dan menyukarkan sikit. Kita nak permudahkan urusan comment di blog kita kan? Jadi, apa kata comment tu buat pop-out? Senang sikit pembaca nak comment kan?

Itu saja rasanya. Tunggu apa lagi? Mari kita terjah blog Ibu Sumaiyah!

Nak join Segmen Review Blog Bebelan Saja? Tekan SINI.

2 comments:

linda a.k.a ibusumaiyah said...

Salam....entry khas tuk arif..:)


http://ibusumaiyah.blogspot.com/2011/05/make-up-jap-naaaarespon-tuk-ariff.html

Arif Azmi said...

Whaaa.. Thanks bebanyak.. :)