Tuesday, May 24, 2011

Segmen Review: LoVe+FaMiLy+FrIeNdS


Ini blog keempat puluh tujuh direview!

Blog ini dimiliki oleh Farina Sulaiman.

Wah. Masuk je blog ini korang akan perasa headernya yang comel. Sebab ada penguin agaknya. HAHA. Tapikan. Erm. Jangan marah ye? Background tu nampak serabut la. Tak berapa masuk dengan header. Lepas tu blog anda menggunakan transparent kan untuk post? Pening kepala sebenarnya. Maaf kalau terkasar.

Saya lihat post anda tak menentu warna. Mungkin sebab anda mengunakan transparent background for posts. Jika anda masih mahu menggunakan background itu, saya cadangkan anda menggunakan background post anda warna yang solid. Putih mungkin pilihan terbaik.

Dari segi widget, bagus juga susunan semuanya. Followers, shoutbox, dan juga archive diletakkan di bahagian atas. Mudah untuk pengunjung mengikut blog anda di samping meninggalkan link blog mereka sambil membaca post lama anda.

Dari segi ruangan comment. Bagus. Anda menggunakan pop-out. Tetapi, tidak menggunakan comment moderation. Mungkin susah anda mengetahui comment terbaru di blog anda.

Itu saja. :). Jom terjah blog LoVe+FaMiLy+FrIeNdS!

2 comments:

Cik Teddy said...

comeynyer header..cik still bljr cmne nak buat yg cntik

Arif Azmi said...

@Cik Teddy: Comel kan? :).. Lama2 cntik la..