Monday, May 16, 2011

Segmen Review: Muhammad Lokman

Segmen Review Blog Bebelan Saja masih lagi dibuka. Ingin menyertai? Tekan sini.



Ini blog kedua puluh sembilan di-review!

Blog ini dimiliki Muhammad Lokman. :)

Masuk je blog ni korang akan tahu, ini blog baru. Kosong. Header pon takde. Template pun masih menggunakan template blogger. Banyak lagi yang perlu dilakukan agar menjadi customized.

Satu, header. Cadangan saya, wujudkan header. Header identiti kita. Tanpa header, blog kita tak akan dapat menonjol.

Dua, template. Tidak salah menggunakan template sebegini, cuma saya rasakan seperti banyak lagi yang anda boleh lakukan untuk menjadikannya lebih kelihatan custom. Contohnya, seperti background.

Tiga, widgets. Followers ada. Archive ada. Cuma cadangan saya ataskan sedikit. Shoutbox pula tiada. Ikutlah. Jika ingin mudah pengunjung meninggalkan link, letaklah shoutbox.

Bahagian comment? Pop-out cukup bagus. Cuma ada word verification. Agak menyukarkan proses memberi komen. Saya cadangkan buang word verification dan enable comment moderation. Cadangan saja.

Itu saja dari saya. Mari terjah blog Muhammad Lokman!

Nak join Segmen Review Blog Bebelan Saja? Tekan SINI.

No comments: