Saturday, May 7, 2011

Segmen Review: My Cosmopolitan Moments

Segmen Review Blog Bebelan Saja masih lagi dibuka. Ingin menyertai? Tekan sini.


Ini blog keenam direview! Blog ini dimiliki oleh salah seorang student yang belajar di universiti yang sama dengan saya. Kami kenal dari jauh saje kerana kami sebenarnya musuh. Bwahah. :P. Tipu je. Lawan pointer secara tak sedar la. XD. Saya je. Dia tu tak kesah kot.

Dah. Dah. Merapu dah. Kita mulakan sesi review.

Blog ini bila dibuka, anda tidak akan nampak header. Haaa. HAHA. Tak wajib pun header tu. Just bagi orang macam nampak kelainan di blog anda saja. :). Jika taknak buat pon takpe. Blog saya yang lagi satu tu dua tahun takde header. XD. Tapi sebenarnya header ni la yang dilihat orang dulu. First impression la katakan.

Baik. Kemudian bergerak kepada widget. Okay. Archive bawah la jugak. Tapi takpe. Ada recent post kan? :). Shoutbox ada. Good.

Tentang pemilihan warna. Sangat basic dan simple. Background putih dan post warna hitam. Mudah dilihat. ^^,.

Masa untuk pendapat yea? :P. Tentang comment. Baik. Comment pop-out tu bagus dah. Cuma ada word verification je yang menganggu. Word verification tu kadang-kadang menyukarkan sebenarnya. Kalau nak pastikan tiada spam, cuba buat yang comments perlu diapprove sebelum dipost. Ada keuntungan sebab nanti kamu tahu jika ada orang comment, dan anda boleh memilih untuk approve comment itu atau tidak. Itu saja rasanya.

Blog ini berkisar tentang undang-undang, politik sedikit, dan pendapat si penulis berdasarkan pemerhatian dan pembacaan.

Mari kita beramai-ramai terjah blog My Cosmopolitan Moments!

Nak join Segmen Review Blog Bebelan Saja? Tekan SINI.

2 comments:

syaiful aidil said...

lawan pointer ? next sem ajar ku rif, lau takk.... ^^,

haha..x leh belah je kau punyer intro enn.. XP

ohh...ok2. I'll change it. ^^ sebenarnye aku pon baru perasan..ade comment yg x terbalas kt certain2 entry ku..alrite. thnx for the review and comment arif. ^^

Arif Azmi said...

HAHA.. Kita study sesame.. okay? :D

intro tu kena menarik la.. HAHA

No problem.. :).. Btw.. Ini cadangan je ok? Tak paksa tuka..