Monday, May 30, 2011

Segmen Review: Penulis Senja


Ini blog keenam puluh di-review!

Blog ini dimiliki waN Mohd Salim. :)

Erm. Ini bukan blogger sembarangan ni. HAHA. Agak terharu bila dia menyertai segmen di blog yang tak seberapa ini. :').

Sebenarnya nak berikan komen di blog ini agak susah. Kerana kelihatan seperti dia sudahpun lama berkecimpung dalam bidang blog ini. Mahu berikan nasihat pun susah. Bukan kerana dia tidak mahu dengar tetapi kerana dia lebih mengetahui akan bab-bab blogging. :). Tapi tak mengapa. Saya akan cuba sedaya upaya untuk mereview blognya.

Baik. Kita mulakan dengan header. Header blog Penulis Senja agak menonjol. Saya paling tertarik dengan effect reflection pada namanya. Bijak betul blogger ini kerana headernya mempunyai kaitan dengan nama blognya. Macam blog saya nama Bebelan Saja tetapi gambarnya tiada kaitan pun. HAHA.

Kita teruskan dengan tema. Biru muda. :). Saya anggap ini adalah untuk memastikan speed untuk blog loading menjadi laju. Bagus. Template tiada masalah. Kelihatan tersusun. Cuma advertisement di atas itu kelihatan seperti berlanggar dengan tab pages blog anda. Anda menggunakan tema wordpress? Kerana kelihatan seperti tema wordpress. Kemas.

Widget pula. Followers dan Archive jelas kelihatan di bahagian tepi. :). Bagus. Untuk ke chatbox perlu tekan tab shoutbox. Hmm. Sesuatu yang baru.

Ruangan comment? Pop-out dan juga ada comment moderation. Memang terbaik. Tak dapat saya katakan yang lain. :)

Baik. Itu saja rasanya. Jom terjah blog Penulis Senja!

6 comments:

peep said...

bile nk review blog saye?? grrr :)

Arif Azmi said...

@peep: peep ada masuk eyh? :).. kalau ada.. tak lama lagi la.. Hehe..

waN Mohd Salim said...

rajin nye review kahwan ps ni .. hehe .. btw thnks bro dah review .. memang pon sengaje buat advertles tu berlanggar haha .. nnti saye ubah ye bro ..

wassalam
thnks manyak2

Arif Azmi said...

@waN Mohd Salim: No prob.. :)..

Shaherah said...

wah wah.. dah bnyk di review.. diam tak diam dah enam puluh.. wow.. ^_^

Arif Azmi said...

@Shaherah: HAHA. tula. letih jugak bila fikirkan. :)