Friday, May 6, 2011

Segmen Review: Reen Rostarizam

Segmen Review Blog Bebelan Saja masih lagi dibuka. Ingin menyertai? Tekan sini.


Ini blog ketiga yang direview! Namanya Reen Rostarizam. Dia rakan satu UiTM dengan saya. ^^,. 

Kita mulakan. Wah. Bila anda buka blog Reen benda pertama anda akan lihat adalah headernya yang besar dan seperti portret di istana. :D. Sungguh cantik bukan? Sampai sekarang saya tak tahu bagaimana untuk membuat header gif seperti itu. -.-".

Jika kita lihat background blog ini. Sangat berwarna-warni! Apabila kita lihat post, backgroundnya bertukar putih untuk menyenangkan pembaca. Warna pink dan putih sangat masuk. ^^,.. Isi blognya banyak berkisar tentang hidupnya yang mempunyai isi tersendiri! Diselangkan juga didalam postnya adalah sedikit kartun. :)

Cuma. Jeng3. Cuma ni la kita taknak dengar kan? :P

Ini pendapat jela. Pertama tentang lagu. Sebenarnya blog mana pon yang saya lawat. Kalau ada lagu. Erm. Fikir dua tiga kali jugak la. Bukan nak condemn. Best lagu. Saya faham. Tapi bukan semua orang suka dengar lagu di blog. Kadang-kadang diorang memang tengah layan lagu masa bukak blog anda tetapi tiba-tiba lagu blog keluar. Kacau line la kan? Well camni la. Sebenarnya bagus dah blog anda ada button pause. Tapi cuba letak atas kalau nak letak lagu juga. Sebab takla gelabah orang nak cari button pause kan? ;). Ataupun jangan letak autoplay. Kalau orang nak dengar diorang boleh tekan play. Again. Ini semua pendapat.  Nak tukar. Tukar. Taknak takpe. Tiada paksaan.
Kedua. Pergh. Kedua? Blog lain ada satu je? Ni saja nak hentam ke? AHHA. Takdelah. Pendapat la. archive tu. Bagi la nampak past posts. Senang orang nak tengok bila bukak blog. Letak la atas sikit. ^^,. Again. Pendapat. Jangan marah eh?

Jom kita ramai-ramai terjah blog Reen!!

Nak join Segmen Review Blog Bebelan Saja? Tekan SINI.

4 comments:

Izyan Masri said...

WAAAH.MAKIN RAJIN JOIN SEGMEN,CONTEST YE :D BAGUS2.BILA NTAH YAN NAK JADI RAJINNYA T_T

Arif Azmi said...

HAHA.. Rajin blogwalking pon cukup.. ^^,

Reen Rostarizam said...

thanks arif!!!i'll appreciate it :) akn try ubah seboleh mungkin :)

Arif Azmi said...

No problem.. ^^,