Sunday, May 22, 2011

Segmen Review: ♥sengal teletubies♥


Ini blog keempat puluh di-review! ^^,

Blog ini dimiliki shekyn chipsmore!

Masuk je blog ni mesti korang akan cakap. "Mak ai, cantiknya header!". Okay aku tipu. Tu saya je yang cakap. Wakaka. Tapi bagi saya cantik la. :). Kalau ada lelaki nak ngorat. Sorry. She's taken. :P

Bila korang masuk blog ni akan ada dialog. Sebenarnya dialog ni okay, cuma mungkin akan menggangu bila orang nak baca post-post lain anda. :). Pendapat je okay?

Kemudian ada right click disabled. Bukan takat tu, tapi selection pun disabled. Fuh. Nak jaga privacy la tu. :). Tapi dapat je header awak kan? HAHA. Kalau nak tau pendapat saya tentang disabled ni tolong baca post ini.

Kita teruskan dengan background dan template. Cantik dan senang dibaca. Syabas! Tak tahulah nak comment apa lagi tentang benda ni.

Widget pula. Shoutbox ada, followers pon di atas sekali. Cuma archive je takde. Bagi saya archive menyenangkan pembaca baca post lama. Tu je. Lepastu ada widget lagu di bawah sekali. Hmmm. Nak cakap camne eh? Actually okay la kalau nak ada lagu, cuma kalau boleh wujudkan widget lagu yang ada pause, dan seboleh bolehnya cuba letakkan di bahagian atas. Kerana jika ada pembaca yang mahu pause, mudah jadinya. :). Pendapat saja ya?

Tentang ruangan comment. Hmmm. Bukan pop-out. Susah orang mahu comment. Kadang kala ada pembaca mahu comment tetapi akhirnya tidak jadi kerana prosesnya lambat. Pop-out memudahkan semua pihak. :D. Word verification diwujudkan? Susah la. Pembaca mahu proses ini secepat mungkin. Tak perlu sebenarnya word verification semua. Saya cadangkan comment moderation. :). Itu saja.

Mari kita terjah blog ♥sengal teletubies♥

2 comments:

shekyn chipsmore said...

hahahah.thanks sbb review blog sya,...kiki ats nachat semua uh sya akan ambil n cuba perbaiki..masih bawu dalam dunia blog..nice thanks bangat^^

Arif Azmi said...

No prob.. :).. Happy blogging!