Sunday, May 29, 2011

Segmen Review: smile:)


Ini blog kelima puluh sembilan di-review!

Blog ini dimiliki oleh azrijohan. :)

Pertama sekali kita lihat header blog ini. Black and white. Lain dari yang lain. Cuma saya ingin tahu adakah anda sengaja membuat header yang sizenya kecil? Maksud saya saiznya adalah hanya 26.5KB. Padahal blog-blog lain ada yang menggunakan sehingga beratus KB. Perbezaan header blog bersaiz tinggi dan header blog saiz rendah jelas kelihatan.

Tema blog. Blog ini sememangnya menggunakan tema yang gelap. Hitam untuk background dan grey untuk post. Semakin saya review blog anda, semakin saya rasakan anda sebenarnya mahukan speed load blog anda bertambah. Maksud saya adalah untuk menjadikan blog anda cepat load. Mungkin.

Dari segi widgets. Semua yang penting ada. Followers, archive, dan chatbox. Tiada komen di bahagian ini. :).

Dari segi ruangan komen. Pop-out sudah bagus. Cuma comment moderation tiada. Susah anda mengetahui jika ada comment baru. Cadangan saya wujudkan comment moderation. :)

Itu saja. Jom terjah blog smile:)

4 comments:

azrijohan said...

thanks review..
ya,memang nak buat loading jd cepat..hehe~
cmmnt mderation tu ape?

Arif Azmi said...

@azrijohan: no prob.. :).. comment moderation tu macam kena approve comment baru keluar comment tu.. ada kat settings.. comment.. cari la kat bawah tu.. comment moderation.. :D

Cik Cempaka said...

aiyarkkkk

ramai bebeno kamu nak review nie

klo sy, dah pengsan 8 kali

Arif Azmi said...

@Cik Cempaka: HAHA.. tula.. letih kan? XD