Thursday, June 2, 2011

Saja Nak Update.





Macam title. Saja update. :P. Off. Layan Tumblr.
BTW Tekan gambar dua terakhir untuk animation.

Wednesday, June 1, 2011

Segmen Review: Pak Cek Biola


Ini blog keenam puluh tiga di-review!

Blog ini dimiliki oleh Rozuan Ismail. :D

Hmmm. Sejujurnya. Saya sangat segan bila bab mereview blog yang mempunyai lebih 1,000 followers. Bukan apa. Segan. HAHA. Yela. Blog saya baru 300 kan. Bila review blog yang banyak follower. Rasa macam lain je. Tapi takpe. Saya cuba sedaya upaya ye? :)

Kita mulakan dengan header. Wah. Hensemnya pemilik blog ini! ^^,. Saya rasakan dia mempunyai tarian kepada biola. Hehe. Cantik kan?  Header anda menarik! Tahniah! Mustahil saya lupakan header ini dalam masa terdekat.

Tema blog pula. Kelihatan background bertemakan warna kuning, merah, dan brown. Berdaun seperti tumbuhan di kanada. Simple tapi cukup memberi effect kepada pengunjung, kerana terlihat kelainannya. Tapi jika tiada signifikannya dalam background itu, saya cadangkan anda pilih yang lebih bermakna pada diri anda.

Widgets pula. Followers di atas. Begitu juga dengan shoutbox dan archive. ^^,. Tidak saya lihat apa-apa masalah disini.

Ruangan komen menggunakan pop-out dan juga comment moderation. Jadi saya rasakan terbaiklah. Tiada pembaikkan saya boleh cadangkan di sini. 

Mari kita terjah blog Pak Cek Biola!

Segmen Review: :: best moments in my life ::


Ini blog keenam puluh dua di-review!

Blog ini dimiliki oleh holaulala. :D

Kita mulakan seperti biasa, di header. :). Wah. Tulisan 3D effect. Simple tapi cantik. Cukup memberikan tanggapan bagus kepada pengunjung. Siap png lagi. :D

Tentang tema blog ini, warna pink. Sangat kemas. Saya lihat begitulah. :). Entah. Mahu katakan apa lagi? Sudah comel temanya. HAHA

Widgets. Followers diletakkan di bahagian bawah juga. Seboleh-bolehnya kita letak di-atas. Senang orang mahu follow. :). Archive dapat dilihat. Saya mencari Shoutbox. Tiada? Jika anda ingin orang comment. Mungkin cara baik untuk tidak mempunyai shoutbox. Tetapi dari segi orang meninggalkan link, senang lagi di shoutbox.

Ruangan komen? Pop-out dan juga comment moderation. Gabungan itu saya rasakan adalah yang terbaik bagi mana-mana blog. :D

Okay. Itu saja. Jom terjah blog http://holaulala.blogspot.com!

Segmen Review: ~~PaNdAi Ke Aq BeRcElOtEh~~


Ini blog keenam puluh satu di-review!

Blog ini dimiliki oleh Maira Queen. :D

Baik. Kita mulakan dengan header. Wah. Berbunga-bunga nampak. ^^,. Saya rasa tiada masalah. Kelihatan simple dan menarik. Warna pun sesuai dengan background anda. Bagus!

Kita teruskan dengan tema blog. Biru. Background sebegini bermakna blog anda akan cepat loading. ^^,. Bagus. Tema blog anda pun basic. Tiada penambahan apa-apa. Jadi simple dan tidak serabut. Ini menjadikan mengunjungi blog anda menyeronokkan.

Widgets pula. Followers. Jelas. Archive juga jelas. Cuma shoutbox. Perlu tekan satu page untuk mengakses shoutbox. ^^,. Mesti pemilik blog mempunyai alasan tersendiri.

Ruangan comment? Ada pop-out! Bagus. Cuma tiada comment moderation. Saya rasakan comment moderation membantu anda mengetahui jika terdapat post baru. Saya syorkan comment moderation. :)

Dah. Jom terjah blog ini!